Palapelityyny ja palapelikuviomalli (virkkausohje)

 


Palapelityynyvisioni oli melkoisen kunnianhimoinen, mutta lopputulos oli kyllä kaiken vaivan ja tuskaisen pähkäilyn arvoinen. Tyyny on ihana väriläiskä olkkarissani.

Näin Pinterestissä lähinnä ristipistoon suunniteltuja palapelimalleja ja siitä se ajatus sitten lähti. Näpersin Excelillä palapelikuvion ja ryhdyin tuumasta toimeen. Kolmisen päivää tahkosin palapelimalliani, kunnes lopulta olin tilkkuuni tyytyväinen ja pääsin aloittamaan tyynyprojektini.


Ihan aloittelijoille en välttämättä suosittele monen eri värin käyttöä tämän kuvion kohdalla, tai no, mikä jottei. Itsekin hyppäsin suoraan syvään päätyyn kun ryhdyin harjoittelemaan kirjo- ja mosaiikkivirkkausta. Tyynyn hurjannäköinen tausta kyllä kertoo siitä kuinka parhaimmillaan tätä virkkaustyötä tehdessäni virkkasin viidellä langalla yhtä aikaa per kerros. Jos värikerrokselle jäi löysempiä langajuoksuja, virkkasin niitä sitten seuraavalla mustalla kerroksella työn sisään. 


Tämä palapelityyny ei taida olla ihan puhtaasti mosaiikkivirkkausta, koska värejä on samalla kerroksella useita, joten ehkä tämä projekti katsotaan pikemminkin Motap-virkkaukseksi (mosaic crochet & tapestry crochet). Samapa tuo lopulta miksi sitä kutsutaan, kunhan virkkauksesta tulee hyvä mieli ja lopputulos miellyttää.


Koko palapelityynystä en millään jaksa tehdä ohjetta kerros kerrokselta, mutta tein pienemmän mallitilkun, josta kyllä pystyy hahmottamaan miten toimia koukkunsa kanssa omaa palapelityynyä loihtiessa. Ruutupiirros on jälleen suuntaa antava, mutta perinteisessä kirjovirkkauksessa ja ristipistoissa se toiminee ihan sellaisenaan. 


Palapelityyny on toteutettu pelkillä kiinteillä silmukoilla ja pylväillä, joten siinä mielessä virkkaus on suht yksinkertaista. Mitä useampaa väriä käyttää, sitä enemmän työhön joutuu keskittymään, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ohjemallin tein käyttämällä vain kolmea väriä, jotta ohjeen luominen oli helpompaa. Sen kanssa kyllä pääsee harjoittelun alkuun ja sittenhän jokainen voi lisätä työhön värejä oman makunsa mukaan.


Luo palapelikuviota varten 41 ketjusilmukkaa, joista 2 on reunasilmukoita. Varsinaisen kuvion silmukkamäärä on siis 39.





























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Räsymattohattu (virkkausohje)

Lovi-malli (virkkausohje)

Virkkaustaidetta ja valmistuneita