Virkkaustaidetta ja valmistuneita


Rakastan abstraktia taidetta ja minussa on jo pidempään kytenyt ajatus siitä voisiko mosaiikkivirkkausta hyödyntää taiteeseen. Värikkäitä tyynyjä, varsinkin palapelityynyä virkatessani aloin hoksata sen olevan ehkä mahdollista. Intouduin piirtämään Excelissä suuntaa antavan taideluonnoksen ja siitä sitten vaan koukku käteen ja soveltamaan ja improvisoimaan.


Aluksi projekti tuntui hullulta ja ehkä liiankin kunnianhimoiselta, mutta kuvion alkaessa valmistua, totesin ettei idea ehkä ollutkaan lainkaan hullu. Parhaimmillaan eli pahimmillaan työssä kulki seitsemän lankaa per kerros, joten taustastakin tulee suht taiteellinen. Tämä taidevirkkaukseni on sekoitus mosaiikkivirkkausta ja perinteistä kirjovirkkausta, jossa joka toinen kerros on virkattu mustalla värillä.


Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, mutta jatkoa ajatellen mietin josko seuraavat tekeleet pitäisi tehdä vähän suuremmilla elementeillä ja paksummalla koukulla. Toisaalta taidetekele saakin olla pinnaltaan napakka, eli pienempikin koukku on ihan ookoo.


Toisen taidepläjäykseni kokeilin virkata puuvillasta, mutta siitä tuli huomattavasti ensimmäistä pliisumpi. Akryylipinnasta tulee parempi ja väritkin ovat kirkkaammat. Näissä taiteiluissa, kuten muissakin virkkausprojekteissa, joutunee aina tovin etsimään sitä omaa parhaaksi katsomaansa virkkauspolkua. Ensimmäinen taidepläjäys on nyt tyynyksi ommeltu, mutta tämän puuvillaisen jätän ehkä vaan harjoituskappaleksi.


Tein hiljattain tyynyn miesystävälleni, joka on biliksen harrastaja ja täytyy todeta, että mosaiikkivirkkauksessa kaaret ja ympyrät ovat varsin haasteellisia, ainakin minulle. Eipä tuosta kasipallostakaan ihan puhdasta palloa tullut, mutta sainpahan ainakin itse kasin virkattua, eikä tarvinnut oikaista päälleompelulla. 


Ystäväni on kova Eppu Normaali -fani, ja toivoi Eppu-aiheista tyynyä itselleen. Tämä tyynyprojekti olikin sitten vähän helpompi toteuttaa, eikä aivojen tarvinnut koko ajan raksuttaa. Toki värien vaihdotkin vaativat hieman keskittymistä, mutta muutoin otin työn ihan vaan relailun kannalta.


Smiley-kuviosta virkkaamani kassipalasetkin sain vihdoin valmiiksi ja aika pirtsakka kesäkassi niistä sitten syntyikin. 

Nyt saa ehkä tovin olla kuviosuunnittelut tauolla, koska hurahdin ihan tyystin tuohon abstraktin virkkkaustaiteen loihtimiseen. Lankakauppaan vaan matkattava ensin, jotta luomistyö voi jatkua.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Räsymattohattu (virkkausohje)

Lovi-malli (virkkausohje)