Virkattuja tyynyjä

 


Lovi-mallista tehty tyyny oli sen verran kiva virkkausprojekti, että tahdoin tehdä toisenkin tyynyn. Selailin Pinterestiä ja päädyin sitten kokeilemaan miten unikkokuvio taipuisi mosaiikkivirkkaukseen. Otin hieman mallia yhdestä valmiista kuvasta ja tein suuntaa antavan ruutupiirroksen, jonka mukaan sitten lähdin kuviota kokeilemaan. Tein yhden mallitilkun, mutta ohjeen annoin hautua vain omassa päässäni, enkä kirjoittanut sitä ylös. Ohje olisi auttanut paljonkin tyynyä virkatessa, sillä nyt jouduin miettimään ja pähkäilemään oikeastaan joka kerroksella, mutta lopputuloksesta tuli kyllä ihan kelpo. 


Lovi-tyynyn pidän itselläni, koska sen värimaailma sopii olkkariini ja unikkotyyny lähti siskoni huomaan. 

En tehnyt tyynyistä ympäriinsä virkattuja, vaan päädyin kangastaustaan. Unikkotyynyyn ruskeaa ja Lovi-tyynyyn punaista. Rehellisesti on myönnettävä, että hyödynsin tässä kohdin äitini käsityöintoa ja osaamista, joten hän toteutti tyynyjen ompelut. Itselläni on jonkin verran kangaspölyallergiaa, joka puhkesi taannoin tilkkutöitä tehdessäni, joten tällainen työnjako on siinäkin mielessä paikallaan. 


Sydäntyynyn virkkaaminen oli tosi kiva projekti, mutta sitä edeltänyt matka sydänkuvioiden onnistumiseen vaati useammankin pähkäilypäivän ja lukuisia harjoituskappaleita. Seuraavissa postauksissa olisi tarkoituksena jakaa ohjeita laatimistani sydänmalleista. Niistäkin voi tehdä vaikka mitä kivaa ja tahtoessaan kuvioita voi myös yhdistellä toisiinsa, kuten tässäkin sydäntyynyssä olen käyttänyt kahta erilaista sydänkuviota. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Räsymattohattu (virkkausohje)

Lovi-malli (virkkausohje)

Virkkaustaidetta ja valmistuneita